• Film

Isabouckar! A shout out loud for joy
Opening exhibition: Isabouckar! A shout out loud for joy in City Hall The Hague in The Netherlands on 25.01.2016

Iedereen heeft zijn eigen unieke belevingswereld, daarnaast bestaat er een universele menselijke lichaamstaal; waarbij energie en emoties vrijkomen. Dansers zijn als geen ander in staat deze tot uitdrukking te brengen via hun lichaamsexpressie en vormen daarmee de ideale metafoor voor het menselijke.

Mijn nieuwsgierigheid bracht mij ernaar om voorbij te kijken aan het uiterlijke; de innerlijke authentieke eigenheid en het onderbewuste van de mens. Via de intuïtieve lichaamsexpressie van een danser kan deze innerlijke belevingswereld naar buiten stromen en daarbij samengaan met de uiterlijke realiteit; een nieuwe synergetische werkelijkheid ontstaat.

Met deze zienswijze vertrok ik in juni 2013 naar Saint-Louis in Senegal, met drie professionele Senegalese dansers: Madiba Badio, Aram Gomis en Alioune Diagne, ontstond een samenwerkende verbinding op diverse locaties.

In deze ‘nieuwe synergetische werkelijkheid’ ben ik geïnteresseerd en komen tot uiting in mijn projecten: Isabouckar! (Senegal, 2013), Primary (Nederland, 2016), Schijnbaar onzichtbaar (Nederland, 2016), Kamigakari (Japan, 2018).