2023

Groene Impact is te zien tijdens de Dag van de Duurzaamheid

gedurende het event Westland Doet Duurzaam

Versteend Westland

Het idee voor het project Groene Impact is ontstaan vanuit de berichtgeving: het Westland is versteend en staat daarmee op nummer twee van meest versteende gemeentes van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van milieuorganisatie Natuur en Milieu.

Een versteende omgeving geeft bij hoge temperaturen hittestress en bij hevige regenval ontstaat wateroverlast en het riool raakt overbelast. Verstening is ook een van de belangrijkste oorzaken voor de achteruitgang van vogels en insecten in de bebouwde kom. Wanneer er voldoende groen aanwezig is kan water haar doorgang vinden. Tijdens warme zomers bieden planten en bomen mens en dier verkoeling. Bewezen is dat voor het welzijn van bewoners een groene omgeving van groot belang is; de natuur is goed voor het immuunsysteem en zorgt voor rust en ontspanning.

In het fotoproject komen de verstening en de natuur in het Westland naar voren. Met het project beoog ik het belang van een gebalanceerde leefomgeving in een veranderend klimaat.

*Het project Groene Impact is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Westland vanuit de subsidieregeling Cultuurimpuls Corona Westland.

 

Natuurafdruk op steen