‘Een foto vanuit het hart   
       genomen is betekenisvol’

Foto: Mark Prins

Het filmpje toont een compilatie van vier verschillende projecten, 2016 - 2019

Biografie

Inge van Mill (1976) is sinds 2002 professioneel fotograaf. Met een kritische blik observeert en reflecteert zij de maatschappij. Onderwerpen benadert zij vanuit de inhoud en met gevoel, om zo onze complexe maatschappij te doorgronden en in gelaagdheden te verbeelden. Thema’s die terugkomen in haar werk zijn kwetsbaarheid, integratie, verdeeldheid en ongelijkheid, het alledaagse en de schoonheid van het menselijke bestaan.

Fotografische achtergrond:

In 2002 ontving ik mijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, richting fotografie. Het afstudeerproject: ‘Karim, Marokkaanse jongen (14 jaar) opgroeiend in de Schilderswijk’ werd genomineerd bij de Zilveren Camera, Binnenland documentair (serie), 2e prijs. Hierna ontving ik nog vier onderscheidingen bij de Zilveren Camera, de belangrijkste fotojournalistieke prijs van Nederland. In 1998 behaalde ik mijn diploma aan het Sint-Lucas in Boxtel, een opleiding voor de creatieve industrie.

Doordat ik voor gerenommeerde uiteenlopende opdrachtgevers fotografeerde stond een breed scala van mensen voor mijn camera en een veelheid aan onderwerpen heb ik sindsdien mogen fotograferen en filmen. 

De ervaringen die ik heb opgedaan als mens en professional hebben mij breed en diepgaand ontwikkeld.

Kunst en documentaire projecten

Mijn kunst en documentaire projecten hebben veelal een serieuze ondertoon, voor het ontstaansproces zijn doorgaans mijn journalistieke achtergrond en onderzoek leidend, het maakproces vindt veelal reflecterend en intuïtief plaats. Met mijn projecten is het mijn streven om voorbij het masker en de façade te kijken en de onderbelichte kanten van de mens en de maatschappij te onderzoeken en te doorgronden. 

Verklaring Kunstenaar

Het observeren van mijn omgeving heeft mij altijd al gefascineerd. Mijn nieuwsgierigheid brengt mij naar onontdekte plekken. In mijn projecten reflecteer ik op datgene wat ik zie en wat mij bezighoudt, onderwerpen benader ik vanuit de inhoud en met gevoel, om zo onze complexe maatschappij te doorgronden en in gelaagdheden te verbeelden.

Ik ben opgegroeid in een westerse wereld waarin materialisme en uiterlijkheden veelal de dienst uitmaken en waar de innerlijke gevoels- en belevingswereld met haar zintuigen, gedachten en emoties veelal als ondergeschikt worden gezien. Vanuit mijn projecten ga ik op zoek naar die rijke innerlijke wereld, waarbij het onderzoek zich richt op de zichtbare en onzichtbare wereld.

Het functioneren en disfunctioneren van het individu en de maatschappij zegt veel over de tijd waarin we leven. Het onzichtbare zichtbaar maken, de onderstromen naar de oppervlakte brengen en beide werelden samenbrengen. De vervreemding die uit de beelden kan voortkomen, zie ik als een wonderlijk schouwspel dat zich voltrekt in een realistische en surrealistische wereld.

Fotografisch beeld en bewegend beeld zijn vakgebieden waarin ik mij voornamelijk bevind. De meeste projecten ontstaan vanuit fotografisch beeld, deze kunnen zich multidisciplinair uitbreiden. Het onderzoek en de ontwikkeling van het onderwerp en project zijn leidend, zonder een beperking op te leggen van maar één discipline. Tijdens het proces in wording is de vrijheid van het creëren essentieel, waardoor reflecterend en intuïtief het project tot stand komt.

Mijn documentaire en kunst projecten zijn veelal ontstaan vanuit een fascinatie, een vraag, een nieuwsgierigheid en een noodzaak om de essentie van een onderwerp te willen begrijpen. De toeschouwer nodig ik uit om mijn projecten onbevangen tegemoet te treden en te ervaren wat het werk bij henzelf teweegbrengt. Mijn verlangen is dat er bij de beschouwer een verdiepend bewustzijn en breder denkkader wordt ontwikkeld.

Aangesloten bij:

Nederlandse Vereniging voor Fotojournalisten
ID Photo Agency
Kunstcentrum Stroom Den Haag
Haagsche kunstenaars

Realisatie eigen werk

Het onderzoek richt zich op complexe systemen, maatschappijen en het menszijn; deze te willen begrijpen, duiden en doorgronden en ontwikkelen tot een volwaardig project.

Het ontwikkelen en realiseren van de projecten vergen veel tijd en onderzoek. De projecten zijn divers en de onderzoeks-, tijdsinvesteringen en kosten zijn hiervan afhankelijk.

Uiteindelijk krijgen alle projecten een zorgvuldig gekozen passend platform, deze kunnen zijn: tentoonstellingen, fotofestivals, kunstbeurzen, fotoboeken, magazines, kranten, etc.

Het kan gaan om samenwerkingen in binnen- en/of buitenland met een bestaand platform.

Bent u enthousiast geworden en wilt u mij en mijn werk ondersteunen in het verder ontwikkelen  van kunst en documentaire projecten dan kunt u op de button doneren klikken.

Hartelijk dank voor uw donatie.

Limited editions

Mijn kunst en documentaire projecten worden gesigneerd en in gelimiteerde oplages verkocht, samengaand met ‘n Certificaat van Echtheid.

Tentoonstellen:

Mocht u mijn kunst en documentaire projecten willen tentoonstellen of heeft u andere verzoeken, dan zie ik met belangstelling uw bericht tegemoet.

Opdrachten | Projecten:

Bent u geïnteresseerd om met mij samen te werken aan foto en/of filmopdrachten?

Graag denk ik mee vanaf de brainstormfase, zowel inhoudelijk als creatief, tot aan het uiteindelijke resultaat.

U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen.

Onderwaterbeelden:

In zomer en wintertijd kan ik desgewenst onderwaterfoto’s maken met mijn professionele onderwaterhuis-camera. Uw wensen kunnen met mij besproken worden.

Tip!

Bent u op zoek naar een gelaagde beeldende compilatie dat wellicht aansluit bij uw bedrijf of organisatie, dan is het voor mij een leuke uitdaging om deze voor u te realiseren.

 

UITKIJKEND NAAR EEN PRETTIGE SAMENWERKING