2023

Personal branding

Vanuit Ferm deelt Margot Zylicz met veel enthousiasme haar passie voor fermentatie én het geven van fermentatieworkshops op haar boerderij te midden van het groen en haar dieren.

‘Mijn wereldse zoektocht naar kleurrijke keukenculturen en verrassende smaken, kwam met grote regelmaat uit op een fermentatievat. Fermentatie, een conserveringstechniek die ik reeds kende uit Polen, het land van mijn vader, en waar ik steeds dieper aan verslingerd raakte. Het is een verslaving die onnoemelijk veel passie en creativiteit in mij naar boven brengt. Zowel de microbiologische achtergrond als de intrigerende smaakvariaties, vragen altijd om meer. Fermenteren voelt voor mij als toveren met eten, wanneer gaandeweg het proces de kleur, geur, smaak en textuur verandert. Een transformatie van voedsel die oneindige mogelijkheden biedt die, juist nu er steeds meer plantaardig gegeten wordt, misschien wel welkomer is dan ooit. ‘

Bekijk meer: Reclame